Het gezelligste café van Haaksbergen!

Het Café

Café De Verdieping zit al ruim twintig jaar aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Het café, waar herinneringen aan de muur hangen en waar gasten ’s avonds bij hun drankje ook een hapje geserveerd krijgen, is niet meer weg te denken uit Haaksbergen. De Verdieping wordt gerund door de familie Te Koppele, een horecafamilie met hart voor de zaak. Eigenaren Boudewijn en Jeanette en zoon Boy voeren zelf de meeste werkzaamheden uit,  waar nodig ondersteund door dochters Sanne en Britt.

Inmiddels is De Verdieping uitgegroeid tot een begrip in Haaksbergen. Dachten Boudewijn en Jeanette in het begin nog dat ze het maar een paar jaar zouden doen, tot en met vandaag staan ze achter de bar. In 2012 is zoon Boy mede-eigenaar geworden en runt de familie het café met z’n drieën. Ook dochter Sanne is met enige regelmaat achter de bar te vinden en dochter Britt helpt waar nodig, onder andere met de muntverkoop tijdens feestavonden.

Jeanette en Boudewijn begonnen met het café in 1990, onder de naam Snooker- en Poolcentrum Haaksbergen. Ze runden in die tijd restaurant de Postkoets en de ruimte boven het restaurant stond leeg. In hun vrije tijd bouwden ze de ruimte, die diende als opslag, om tot café. Toen Boudewijn op een avond naar Eurosport zat te kijken, kreeg het café ook een invulling: het eerste snooker- en poolcentrum van Haaksbergen was geboren.

In 1998 veranderde de naam in Café De Verdieping. De voornaamste reden daarvoor was dat de horecagelegenheid niet herkend werd als café, waardoor veel ouders niet doorhadden dat hun kinderen naar het café gingen. Naar mate de jaren vorderden, kreeg het café ook een andere invulling. De snookertafels hebben plaatsgemaakt voor vele activiteiten, zoals bandoptredens, 90’s-avonden en pubquizen en grootschalige evenementen als de Tropical Dance. Ook is het café al een aantal jaren de thuisbasis voor verschillende dartteams, waarvan twee op het hoogste niveau spelen.